Ara 2019
Elektrikli Araçların Potansiyeli ve Geleceği İTÜ’de Konuşuldu

İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Elektrikli Araçlar Zirvesi (EAZ) 13 Aralık 2019 tarihinde Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

May 2019
Dünyaca Ünlü Araştırmacı Prof. Dr. David Banister İTÜ’de

David Banister “Architalkture” İTÜ Mimarlık Fakültesi seminer serisi kapsamında “Geleceğin Kentlerinde Ulaşım ve Hareketlilik” konusunu değerlendirdi.

Evden Kampüse: İki Teker Üstünde Günde 60 Kilometre

Matematik Mühendisliği Bölümü’nden araştırma görevlimiz Ömer Volkan Cüran, Ayazağa Yerleşkemize günde 60 km pedala basarak ulaşıyor.

İTÜNOVA TTO, Elektrikli Araçlar Çalıştayı Düzenledi

İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Dr. Ercan Çitil, üniversitemizde araç teknolojileri ve mobilite konusunda çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ve son 5 yılda farklı alanlarda 500’den fazla Ar-Ge projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üniversitemiz Elektrikli Araçlar Zirvesine Ev Sahipliği Yaptı

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Elektrikli Araçlar Zirvesi (EAZ) 29-30 Kasım tarihlerinde Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Nis 2018
İTÜ’de Paylaşımlı Bisiklet Devri

Yeşil Kampüs çalışmalarıyla ülkemizde birçok yeniliği ve ilkleri hayata geçiren Üniversitemiz, “paylaşımlı bisiklet” uygulamasına geçti.

Şub 2018
Ağaçlı Yolda Yayalaştırma ve Düzenleme Çalışmaları Başlıyor

Kampüsümüzde "Ağaçlı Yol" olarak bilinen, İnşaat Fakültesi'ne ulaşım sağlayan yol ve bu yola bağlanıp İnşaat Fakültemize inen merdivenler yenileniyor.

Ara 2017
Elektrikli Araçlar Zirvesi’nde Araçların Geleceği Konuşuldu

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği Elektrikli Araçlar Zirvesi’nde ulaşım sektörünün geleceği konuşuldu.

Kas 2017
İTÜ’lü Öğrenciler Bakanlık Desteğiyle Pedallıyor

İTÜ’lü öğrenciler, Sağlık Bakanlığı’nın "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde "Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında İTÜ’ye verilen bisikletlere kavuştu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrenci kulüpleri ve spor kulüplerine Rektörlükçe yapılan ücretsiz bisiklet dağıtımı kapsamında, Kulüpler Birliği iş birliğiyle düzenlenen “Beyaz Bisiklet Turu” etkinliği üniversitenin Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşti. 300 adet bisikletin sahiplerini bulduğu etkinliğe İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Yazğan, Kulüpler Birliği temsilcileri ve İTÜ’lü öğrenciler katıldı.

Ara 2016
Türkiye’nin İlk “Elektrikli Araçlar Zirvesi”ne Ev Sahipliği Yaptık

Elektrik Mühendisliği Kulübü’müz bir ilke imza attı ve Türkiye’nin ilk Elektrikli Araçlar Zirvesi’ni düzenledi. Büyük ilgi gösterilen ve 1 Aralık’ta gerçekleşen zirvenin açılış konuşmasını Elektrik Elektronik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Ergenç yaptı. Ergenç’in ardından kulübün yönetim kurulu başkanı İbrahim Onur Aydoğan ve zirvenin genel koordinatörü İsa Tekin kürsüye geldi.

Eyl 2016
Geleceğin Trafik ve Ulaştırma Sistemleri İTÜ’de

Metrolar, genişletilmiş kara yolları, önemli bir ulaşım alternatifi olan demir yolu ulaşımı, deniz taşımacılığı alternatifleri, hava taşımacılığındaki yenilikler, şehir içi ulaşımı rahatlatacak çözümler ve daha fazlası… Bu yıl “Trafik ve Ulaştırma Sistemlerinin Benzetimi ve Eniyilemesi" ana temasıyla, üniversitemizin ev sahipliğinde ve ülkemizde ilk defa düzenlenen 19. EURO (Association of European Operational Research Societies) Working Group on Transportation Konferansı’nda geleceğin trafik ve ulaşım sistemleri üzerine önemli görüşler dile getirildi.

Kas 2015
Bisiklet Dostu İTÜ’de, Yola Devam

Proje, Ayazağa Kampüsü içinde toplamda 6 kilometre olacak bisiklet ve yaya yolu olarak planlandı.

Tem 2015
Prof.Dr. Orhan Kural’dan Yeşil Kampüs İTÜ Projesine Destek

Maden Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Orhan Kural, Rektörlüğümüz tarafından yürütülen “Yeşil Kampüs İTÜ” projesinin önemine dikkat çekti. Ülkemizde, özellikle genç nesilde çevre bilincinin oluşması ve gelişmesi amacıyla çalışmalarına 22 yıldır aralıksız devam eden Kural, yerleşkemizin daha yeşil, daha fazla bisikletin dolaştığı bir alan olması yönünde yürütülen her çabayı desteklediğini söyledi.

Mar 2015
Altyapıda Büyük Yenileme ile Gölete Su Kaynağı

Ayazağa Yerleşkemizde, Yeşil Kampüs İTÜ kapsamında yürütülen çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Yeni çalışma sayesinde yağmur suyunun toplanması ve gölete ulaşması sağlanacak.

Eyl 2014
Adım Adım Yeşil Kampüs

İTÜ Rektörlüğü’nün 2013 yılında çok aşamalı ve uzun soluklu bir proje olarak başlattığı “Yeşil Kampüs” çalışmaları, Ayazağa Yerleşkesinin farklı noktalarında devam ediyor. Projenin en önemli ayaklarından biri olan “Bisiklet Kenti İTÜ”yü kurmak için bisiklet yolları inşa ediliyor.