Oca 2019
“Akıllı Bina ve Tesis Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı” Açılıyor

Yeni nesil akıllı bina ve tesislerin bakımını yapabilecek, işletimini yönetebilecek mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen Üniversitemiz, “Akıllı Bina ve Tesis Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı”nı hayata geçiriyor.

yuksek_lisans_programi (4)

Enerji Enstitümüz bünyesinde açılacak Akıllı Bina ve Tesis Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın tanıtım toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, gazeteci yazar Fatih Altaylı, Enerji Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Nilgün Yavuz, Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sermin Onaygil, Prof. Dr. Gülgün Kayakutlu, GÜRSAN Teknik Hizmetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Yalçın ve bilim insanlarımız katıldı.

Akıllı Bina ve Tesis Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, birçok bilim dalını bir araya getiren akıllı bina ve tesislerin, bu dallardaki uzmanlar tarafından aktarılması ve bir uygulama projesi sayesinde, yeni nesil akıllı bina ve tesislerin bakımı ve işletilmesi konularında lisansüstü seviyede eğitim vermeyi amaçlıyor.

yuksek_lisans_programi (3)

150’nin üzerinde yüksek lisans programımız var

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Akıllı Bina ve Tesis Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın Teknik Üniversite’ye yakışan bir program olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, şunları dile getirdi:
“Üniversiteleri üniversite yapan dikey büyümedir. Fakülte kurmak yatay büyüme anlamına gelirken, dikey büyüme disiplinler arası çalışmayı sağlayan lisansüstü programlarının artırılmasıdır. Teknik üniversite bu alanda da öncü rolünü sürdürüyor. 150’nin üzerinde dikey büyümeye katkı veren lisansüstü programımız var.” dedi. ARI Teknokent’te de iş dünyasının beklentilerine de yanıt veren sınıflar açıldığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Karaca, sürekli eğitimin önemine vurgu yaptı.

yuksek_lisans_programi (2)

Kimler başvurabilir?

Akıllı Bina ve Tesis Yönetimi İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı’na mühendislik lisans eğitimi almış, enerji, çevre ve yapay zeka alanlarına ilgi duyan, mesleki eğitimini geliştirerek, akıllı binalar ve endüstri 4.0 teknolojilerini kullanan modern hizmet tesislerinde (oteller, spor tesisleri, stadyumlar, enerji tesisleri, kültür merkezleri, camiler, finans merkezleri, endüstriyel tesisler, limanlar, raylı sistemler, metrolar, trenler, sağlık ve eğitim kuruluşları, avm‘ler, tüneller, köprüler, havaalanı, vb.) veya imalat tesislerinde tesis bakım veya yönetim hizmeti vermeyi amaçlayan teknik elemanlar başvurabilecek.

yuksek_lisans_programi (1)

Güçlü akademik kadro

Enerji Enstitümüzde gerçekleştirilecek olan dersler 3 akademik yarıyılı kapsayacak. Program dahilinde 9 zorunlu ve 10 seçmeli ders olarak toplam 19 ders verilecek. Programda ders verecek akademisyenler arasında, Prof. Dr. Sermin Onaygil, Prof. Dr. Gülgün Kayakutlu, Prof. Dr. Cevat Erdem İmrak, Prof. Dr. Önder Güler, Prof. Dr. M. Özgür Kayalıca, Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Ömer Lütfi Şen, Prof. Dr. Erdem Görgün, Doç. Dr. Serhat İkizoğlu, Doç. Dr. Hatice Sözer, Doç. Dr. Esin Ergen Pehlevan, Doç. Dr. Hande Demirel, Doç. Dr. Ayberk Soyer, Doç. Dr. Serpil Kurt, Doç. Dr. Cumhur Ekinci, Dr. Öğ. Üyesi Şeyda Serdar Asan, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Öztürk, Dr. Bülent Cerit, Dr. Emre Erkin ve Dr. M. Berker Yurtseven bulunuyor.