31 Ekim-4 Kasım Personel Eğitim Haftası’nda İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi uluslararası bir etkinliğe ev sahibi oldu. Etkinlik, Türkiye Ulusal Ajansı ve Erasmus+ işbirliği kapsamında Lizbon Yüksek Teknik Enstitüsü, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Santo Domingo Teknoloji Enstitüsü temsilcilerinin de arasında bulunan katılımcılarla birlikte gerçekleşti.

Bu etkinlik ile gerçekleştirilen multidisipliner ve interaktif sunumlarda İTÜ’nün tanıtımı, girişimcilik, kariyer planlama, işletme, sürdürülebilirlik konuları hakkında yapılan eylemler ve hedefler ele alındı.

Program İTÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Hatice Gülben Demir’in sunumuyla başladı. Ardından İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyesi Elif Sayar ile Türk Ebru sanatı çalıştayı yapıldı. Etkinlik devamında İTÜ GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde Müdür Yardımcısı Zeynep Erden Bayazıt tarafından konuklara “Öğrencilerimize Girişimci Düşünmeye Nasıl İlham veririz?” konulu seminer düzenlendi. İşletme mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Hür Bersam Bolat ve mimarlık bölümünden Doç. Dr. Emrah Acar ile “Proje Yönetim Disiplinine Genel Bir Bakış: EELISA Avrupa Üniversite Projesi Örneği” konusu gündeme getirildi. İTÜ Kariyer Merkezi Etkinlik Planlama Sorumlusu Esin Erdoğan ve Öğr. Gör. Mehmet Taş ile “İTÜ Kariyer ve Staj merkezi” sunumu gerçekleştirdi.

Başta konuk üniversitelerdeki temsilciler, ardından İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi koordinatör yardımcısı ve çevre mühendisi Yrd. Doç. Dr. Ebru Acuner Türet tarafından üniversitelerin sürdürülebilirlik yolculukları hakkında bilgiler sunuldu. İTÜ olarak kampüs içerisinde 17 sürdürülebilirlik kalkınma hedefleri adına yapılan ve yapılması hedeflenen faaliyetler paylaşıldı.



Katılımcı sertifikalarının verilmesi ve bireysel görüşmelerin yapılması ardından program tamamlandı.