İTÜ Sıfır Atık Kulübü ve İTÜ Çevre Mühendisliği Kulübünün birlikteliğiyle hazırlanan sıfır atık projesinde ev aletleri, kablolar, bilgisayar ve ekipmanları, monitör, telekomünikasyon ekipmanlarını içeren e-atıklarımız depremzedeler için geri dönüştürülüyor.

6 Şubat 2023’te gerçekleşen depremlerin ardından İTÜ destek çalışmalarına devam ediyor. Başlatılan kampanya ile toplanan e-atıklar sayesinde depremzede çocuklara teknolojik eğitim cihazı desteği sağlanacak.

Anlaşmalı şirket olan Exitcom ile ürün geri dönüşüm ve değerlendirilmesi yapılacak. Geri dönüşüm şirketi tarafından toplanan elektronik atıklardan elde edilen gelirle, depremzede çocukların eğitimde ihtiyaç duydukları tablet, bilgisayar gibi cihazlar temin edilecek. Bu sayede depremzede öğrenciler eğitimlerine devam edebilecekler. Proje, aynı zamanda ömrünü tamamlamış e-atıkların elden çıkarılarak döngüsel ekonomiye tekrar dahil edilmesini veya geri dönüştürülerek topluma ekolojik yükleri azaltma imkânı/alışkanlığı kazandırmayı da hedefliyor.

Sizler de 3 – 7 Nisan tarihleri arasında MED A Binasında yer alan stantlardan 10.00-17.00 saatlerinde detaylı bilgi edinebilir, atıklarınızı götürebilirsiniz.