İTÜ’nün 2023 Sürdürülebilirlik yılı tamamlandı. Bu yıl QS, GreenMetric ve THE Etki gibi sürdürülebilirlik sıralamalardaki başarılar dikkat çekti. Ayrıca akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz geliştirdikleri sürdürülebilir teknolojilerle birçok başarı elde ettiler.

İTÜ, kuruluşunun 250. yılı olan 2023’ü “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan ederek sürdürülebilirliği kurumsal kimliğinin de önemli bir parçası haline getirmeyi hedeflemişti. İTÜ bu hedef doğrultusunda 2023 yılını sürdürülebilirlik açısından birçok başarıyı yakalayarak geçirdi.

Sıralamalardaki başarılar

İTÜ, QS Dünya Üniversite Sıralamaları: Sürdürülebilirlik 2024 genel sıralamasında dünyada 221. sıraya yerleşti. “Çevresel Etki” kategorisinde ise dünyada 148. sırada yer alırken, Türkiye’de 1. oldu.

İTÜ, THE 2023 Etki Sıralaması’nda iki başlıkta dünya çapında ilk ona girmeyi başardı. THE 2023 Etki Sıralaması sonuçlarına göre; “Nitelikli Eğitim” başlığında geçen yıla göre sekiz basamak birden yükselen İTÜ, bu yıl dünya çapında 10. sıraya yerleşti. İTÜ ayrıca, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlıklı amaçta dünya genelinde 23. sırada yer aldı.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, 2023 UI GreenMetric sıralamasında ise “Dünyanın En Sürdürülebilir 46. Kampüsü” oldu. Bu sıralamada Avrupa üniversiteleri arasında 26. sırada yer alan İTÜ altı yıldır olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en yeşil ve sürdürülebilir kampüsü olmayı sürdürdü.

Sürdürülebilirlik Eğitimleri

Disiplinler arası %100 İngilizce 'Sürdürülebilirlik Tezli Yüksek Lisans Programı' 2023-24 Güz Döneminde başladı.

İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi sürdürülebilirlik temalı eğitimlerine devam etti ve yenilerini ekledi.

Sürdürülebilirlik temalı sayısız etkinlik gerçekleştirildi. İTÜ’nün sürdürülebilirlik çalışmalarını takip etmek için web sayfamızı takip ediniz: https://sustainability.itu.edu.tr/tr/haberler