Hindistan’nın genelinde yayınlanan Indian Bussiness Standard gazetesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Sürdürülebilirlik Ofisi’nin uluslararası alanda dikkat çekici bir rol üstlenmeye devam ettiği haber yapıldı.

Hindistan'daki IMIS'in (Institue of Management  & Information Science) düzenlediği "Yeniden Hayal Et, Yeniden Keşfet, Geri Dönüştür: İş İnovasyonuyla Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Araştırması" başlıklı 2 günlük Uluslararası Konferans'ta, İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, İTÜ’nün sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını ayrıntılı olarak anlattı.

Konuşmasında, özellikle sürdürülebilirlik alanında yapılan eylemlerin ölçümü ve sıralamasına odaklandıklarını belirten Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, üniversitenin bu alandaki öncülüğünü vurguladı. Konferansın amacını belirterek, katılımcılara sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyüme konularında eylem planları oluşturma fırsatı sunduklarını belirtti.

Konferansta ayrıca, IMIS Başkanı Dr. K.Kbeuria, kurumlarının Covid pandemisi sırasındaki deneyimlerinden ve elde ettikleri başarılarından bahsetti.

Bu uluslararası konferans, finansal sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyüme stratejileri, kapsayıcı sürdürülebilirlik için yenilikçi insan kaynakları uygulamaları, sürdürülebilir inovasyon için pazarlama, etik ve yenilikçi girişimlerde evrilen kapsayıcılık ve veri odaklı iş inovasyonu ve sürdürülebilir büyüme gibi beş ana alanda yapılan oturumlarla gerçekleşti.