YARIŞMA

Kapsam:SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİNDEN AÇLIĞA SON VE SORUMLU TÜKETİM VE ÜRETİM KAPSAMINDA ÜRÜN VEYA SÜREÇ GELİŞTİRİLMESİ

Başvuru şekli: Tek sayfalık pdf formatında e-poster

Son Teslim Tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 14.00’a kadar

Yarışmaya başvuru için e-posta adresi: sustainability@itu.edu.tr

Sonuçların Açıklanması: 14 Ekim 2022 Cuma günü Dünya Gıda Günü etkinliği sırasında dereceye giren gruplar 5er dakikalık poster sunumu gerçekleştirecektir.

Ödüller:
Gurmedenal Hediye Çeki 1.ye 3000 TL; 2.ye 2000 TL; 3. ye 1000 TL
İlk üç dereceye Komili’den hediye paketi (Komili Taş Baskı Natürel Sızma Zeytinyağı ve Ömür Akkor tarafından kaleme alınan Komili Lezzet Seyahatnamesi)

*: Yarışmaya ait sorularınız için: dikmetas@itu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Kapsamında Amaç- 2: Açlığa Son ve Amaç-12: – Sorumlu üretim ve tüketim etkileyecek ürün veya süreç geliştirilmesi kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerinin fikirlerini bekliyoruz.

Güvenli bir gıda geleceğine sahip olmak için, bu iki hedefi birbiriyle derinden bağlantılı hale getirerek iklim değişikliği konusunda da anlamlı adımlar atmamız gerekmektedir.

Yarışmaya bireysel veya en fazla üç kişilik gruplar halinde katılabilirsiniz. 

acliga-son

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 2030 yılına kadar açlık ve yetersiz beslenmenin her biçimini sona erdirmeyi, başta çocuklar olmak üzere tüm insanların yıl boyunca yeterli besine sahip olmasını hedefliyor. Hedefler, küçük çiftçilerin desteklenmesi ve arazi, teknoloji ve piyasalara eşit erişimlerini destekleyen sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesini kapsıyor.

 

sorumlu-tuketim-uretimEkonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmayı başarmak için, malları ve kaynakları üretme ve tüketme biçimlerimizi değiştirmek suretiyle ekolojik ayak izimizi derhal azaltmamız gerekiyor. Ortak doğal kaynaklarımızın verimli yönetimi ve zehirli atık ve kirleticileri bertaraf etme biçimimiz de bu amaca ulaşmada önemli hedeflerdir. Endüstriler, işletmeler ve tüketicileri geri dönüştürme ve atıkları azaltmaya teşvik etmek de, gelişmekte olan ülkelerin 2030 yılına kadar daha sürdürülebilir tüketim örüntülerini benimsemeye teşvik etmekle eşit derecede önemlidir.