14 Haziran tarihinde Birleşmiş Milletler inisiyatifi olarak kurulan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) bünyesinde faaliyet gösteren SDSN Türkiye ile 28 üniversiteden rektör, rektör yardımcıları ve STK temsilcileri fikir alışverişi gerçekleştirildi. Toplantıya İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi de katılım sağladı.

Dünya'da ve ülkemizdeki güncel gelişmeler, SDSN Küresel ve Türkiye olarak yürütülen çalışmalar, önümüzdeki dönemde sürdürülebilir kalkınma alanında yapılacak çalışmaların planlaması ve fikir alışverişi toplantısı çevrimiçi platformda ve Boğaziçi Üniversitesinde düzenlendi.

Toplantıya Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Naci İnci ve UN SDSN Türkiye Direktörü ve Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Selçuk Kumbaroğlu ev sahipliği yaptı. Toplantı, UN SDSN Ağları Kıdemli Yöneticisi Marta Garcia Haro’nun Küresel Ajanda konulu konuşması, 2015 yılında belirlenerek 2030’a kadar ulaşılması hedeflenen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında yapılan çalışmalar, yeni projeler ve katılımcı önerileri sunularak tamamlandı.

Daha fazla bilgi için: https://www.instagram.com/p/CthQpCzrMjR/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ