Çeşitli paydaşlarımızın katıldığı zirvede İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Acuner İTÜ’de sürdürülebilirlik ile ilgili konuşmasını sundu.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılında Sürdürülebilir Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Zirvesi" Kavacık Güney Kampüs'te gerçekleşti. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, etkinlikte yaptığı konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın toplumun her kesimi için önemli olduğunu vurguladı. Oğuz, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın artması gerektiğini belirtti ve kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi, tasarruf kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Recep Öztürk, üniversitelerin sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayabileceğini ve Birleşmiş Milletler'in belirlediği sürdürülebilirlik hedeflerinin üniversitelerin sorumluluğu olduğunu söyledi. Öztürk, üniversitelerin kurumsal politikalarında sürdürülebilirlik temasına yer verilmesi gerektiğini ve tasarruf kültürünün geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Zirve kapsamında ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'nden Dr. Tamer Atabarut, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Acuner Türet ile Dr. Öğr. Üyesi Burak Barutçu, MİKADO'dan Şadan Ertekin Mis, Birleşmiş Milletler SDSN Türkiye Koordinatörü Bahar Özay, Medipol Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sezgin Huysal ve Sürdürülebilir Yaşam Okulu Kurucusu Aslı Dede tarafından sürdürülebilir kalkınma konusunda çeşitli konuşmalar ve paneller düzenlendi.