2022 UI GreenMetric Türkiye 1.si olan İTÜ, 5-6 Ekim 2023 tarihinde Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleşen UI GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı’na katılmıştır. İTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Börte Köse Mutlu İTÜ’nün sürdürülebilirlik çalışmalarını ve paydaşlarla iş birliklerini paylaşılmıştır.

Çalıştayda UI GreenMetric Temsilcisi Dr. Ruki Harwahyu, UI GreenMetric Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, HKÜ UI GreenMetric Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şafak Tercan ve Çevre Yüksek Mühendisi Erkan Başaran, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Dış İşleri Koordinatörü Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp, İYTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Doç. Dr. Hatice Eser Ökten, Ege Üniversitesi GreenMetric Kampüs Koordinatörlüğü Temsilcisi Dr. Sıdıka Tuğçe Dağlıoğlu, GAÜN Kalite Geliştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Derya Özçalışkan, YTÜ Çevre Yüksek Mühendisi Fatma Zehra Şükür ve Erciyes Üniversitesi Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü Ofis Temsilcisi Melike Yazman yer almıştır.

UI GreenMetric

Endonezya Üniversitesi’nin 2010 yılındaki girişimiyle, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşımla ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla GreenMetric Üniversite Derecelendirme Sistemi kurulmuştur. Her yıl dünya çapındaki binlerce üniversiteden sayısal veriler toplanarak, üniversiteler değerlendirilmektedir. İTÜ, 2022 UI GreenMetric sıralamasında “Dünyanın en sürdürülebilir 47’nci kampüsü” oldu. Türkiye’den ilk 50’ye giren ilk ve tek üniversite olarak sıralamada yerini alan İTÜ, bu başarısıyla altıncı kez Türkiye birinciliğini elde eden tek üniversite konumunda yer almıştır.